0

مفاهیم IP & MAC

763 بازدید
IP و MAC

مفاهیم IP و MAC

سلام به شما همراهان همیشگی هیواشبکه. در این آموزش قصد داریم به مبحث آدرس IP و MAC بپردازیم.

هر دستگاهی که در اینترنت وجود دارد یا به آن متصل است یک شماره شناسایی منحصر به فرد دارد که به آن آدرس IP یا شماره IP گفته می شود.

IP چیزی مانند این است: “127. 55. 27. 216 ” ترکیبی از 4.3 میلیارد آدرس IP

همانطور که در بالا ذکر شد آدرسهای IP برای قابل فهم بودن افراد، معمولاً به صورت دسیمال (ده دهی) بیان می شوند که با نقطه از یکدیگر جدا می شوند. اما کامپیوتر ها با شکل باینری (دودویی) اعداد سروکار دارد و برای ارتباط با یکدیگر آن را در قالب صفر و یک بیان می کنند مانند مثال زیر:

11011000 .00011011 .00111101 .10001001

8تا                    8تا                      8تا                  8تا

معرفی آدرس IP

آدرس IP از چهار قسمت یا عدد به نام Octet (به معنای هشتایی) تشکیل شده است، چون هر عدد به تنهایی از 8 عدد باینری تشکیل شده است. با ترکیب همه اعداد 32 عدد باینری خواهیم داشت. آدرس IP از اعداد 32 بیتی تشکیل شده است. که هر کدام از 8 وضعیت می تواند 0 یا 1 باشد. یعنی برای هر هشتایی 2 به توان 8 تا، 256 عدد مخلتف را می توان در نظر گرفت. پس هر عدد که بین نقطه ها قرار می گیرد می تواند بین 0 ــ 255 باشد. با توجه به این که 4 عدد داریم که با نقطه از هم جدا می شوند مجموعاً 2 به توان 32 یا مجموعاً 4294967296 عدد منحصر به فرد خواهیم داشت.

در نتیجه در حدود 4.3 میلیارد عدد را می توان برای آدرسهای IP منحصر به فرد معین کرد البته با صرفنظر از تعدادی آدرس معین که استفاده از آنها برای عموم محدود شده است. مثلاً آدرس IP به صورت 0. 0. 0. 0 برای شبکه default و آدرس 255. 255. 255. 255 برای broad cast رزرو شده اند.

ترکیب این اعداد فقط برای دادن یک شماره منحصر به فرد و شناسایی نیست بلکه برای ایجاد کلاس هایی است که بتوان آنها را به یک شغل، دولت، منطقه خاص و غیره نسبت داد.

اعداد بین نقطه ها یا Octetها به دو قسمت تقسیم می شوند: NetID و HostID. اولین Octet مربوط به NetID است. این عدد برای شناسایی شبکه ای که یک کامپیوتر به آن متصل است استفاده می شود. HostID (که گاهی با نام Node شناخته می شود) کامپیوتری را که واقعاً در شبکه وجود دارد مشخص می کند.

NetID

برای اینکه دو IP بتوانند با هم در شبکه ارتباط داشته باشند باید دارای NetID یکسان باشند. NetID مربوط به Subnet mask می باشد و شامل 1 های موجود در subnet mask بوده که در کلاس A اکتت اول NetID ،در کلاس B اکتت اول و دوم و در کلاس C سه Octet اول باید یکسان باشند.

HostID

HostID قسمت مربوط به صفر های subnet mask می باشد و برای اینکه دو کامپیوتر بتوانند در شبکه با هم ارتباط داشته باشند حتما باید یک بیت متفاوت در قسمت HostID داشته باشند.

IP و MAC

Class

IP static

آدرس IP استاتیک یا ایستا به آدرس IP گفته می شود که همیشه و بدون توجه به قطع و وصل شدن به شبکه، ثابت بر روی سیستم شما باقی می ماند و تغییر نمی کند.

IP و MAC

IP Dynamic

آدرس IP داینامیک یا IP پویا به آدرسی گفته می شود که شما زمانی که هر بار به شبکه ای متصل می شوید تغییر می کند. آدرس دهی IP Dynamic زمانی کاربرد دارد که ما تعداد آدرس های IP محدودی در اختیار داریم اما تعداد کاربرانی که از این آدرس ها می خواهند استفاده کنند زیادتر از آن است که بتوانیم به هر کدام از آنها یک آدرس IP بدهیم و به همین دلیل مجبور هستیم هر بار آدرس را از یک نفر بگیریم و به شخص دیگری بدهیم و آدرس آنها را تغییر دهیم.

IP و MAC

MAC Address

در هر کامپیوتری آدرس های IP و MAC دارای اهمیت هستند. برای اینکه یک کامپیوتر بتواند در شبکه ارتباط داشته باشد، علاوه بر آدرس IP، نیاز به MAC Address نیز دارد. MAC address از شناسه های لایه data link است.

MAC Address آدرس 48 بیتی است که در کارخانه بر روی کارت شبکه درج می شود. این آدرس هگزادسیمال بوده و شامل 6 بخش می باشد که هر بخش 8 بیت دارد.

IP و MAC

24 بیت ابتدا، شناسه کارخانه و 24 بیت دوم شناسه ای می باشد که در کارخانه سازنده منحصر به فرد می باشد.بنابراین MAC Address در کل دنیا منحصر به فرد می باشد.

روش های مختلفی برای به دست آوردن آدرس های IP و MAC وجود دارد. یک از روش هایی که برای به دست آوردن MAC Address وجود دارد getmac است (که در تصویر بالا مشاهده می کنید) و همچنین IPconfig /all .

IP و MAC

تغییر MAC Address

MAC Address قابل تغییر می باشد. برای این منظور از طریق device manager وارد تنظیمات کارت شبکه و سربرگ Advanced می شویم.

IP و MAC

در قسمت Value ، MAC address جدید را وارد کرده و بر روی ok کلیک می کنیم. اگر دوباره دستور get mac را اجرا کنیم می بینیم که MAC Address تغییر کرده است.

IP و MAC

امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.


با تشکر
گروه آموزشی هیوا شبکه

 

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

 

 

فایروال نرم افزاری       فایروال نرم افزاری       فایروال نرم افزاری

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=3362
اشتراک گذاری:
هیوا شبکه
به صورت حرفه ای آموزش ببینید ، با آزمونهایی در سطح بین المللی خود را محک بزنید و از آموزشگاه تخصصی هیواشبکه با مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت مدرک معتبر اخذ نمایید. همراهتان هستیم
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مفاهیم IP & MAC

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.