0

SAN Storage چیست؟

1265 بازدید
san storage

SAN Storage چیست؟

SAN Storage چیست؟: SAN کوتاه شده عبارت Storage area network به معنای شبکه ذخیره سازی است. SAN Storageها معمول ترین معماری شبکه های ذخیره سازی هستند که توسط شرکت ها برای برنامه های مهم تجاری، مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز به ارائه توان بالا و تأخیر کم دارند.

شبکه ذخیره سازی (SAN) یک شبکه تخصصی و با سرعت بالا است که دسترسی به سطح بلوک را به فضای ذخیره سازی ارائه می دهد. SAN Storageها معمولاً از میزبان، سوئیچ ها، عناصر ذخیره سازی و دستگاه های ذخیره سازی تشکیل شده اند که با استفاده از انواع فناوری ها، توپولوژی ها و پروتکل ها به هم متصل شده اند. SAN ها همچنین ممکن است چندین سایت را پوشش دهند.

SAN storage دستگاه های ذخیره سازی را به میزبان ارائه می دهد به طوری که به نظر می رسد ذخیره سازی به صورت محلی متصل شده است. این ارائه ساده ذخیره سازی به میزبان با استفاده از انواع مختلف مجازی سازی انجام می شود.

SAN ها حدود دو سوم کل بازار ذخیره سازی شبکه را تشکیل می دهند. آنها برای از بین بردن نقاط شکست واحد، طراحی شده اند به این معنی که اگر یک قطعه دچار خرابی شود، خللی در کار  ذخیره سازی و داده ها ایجاد نشود و این قابلیت SAN ها را بسیار در دسترس و انعطاف پذیر می کند. یک SAN با طراحی خوب می تواند به راحتی چندین خرابی قطعات یا دستگاه را تحمل کند.

مزایای SAN Storage

SAN چندین مزایای قانع کننده ارائه می دهد که برای حجم کاری سطح سازمانی ضروری است.

  • عملکرد بالا. SAN Storage معمولی از بافت شبکه جداگانه ای استفاده می کند که به کارهای ذخیره سازی اختصاص داده شده است. کانال فیبر برای عملکرد عالی است، اگرچه iSCSI و شبکه های همگرا نیز در دسترس هستند.
  • مقیاس پذیری بالا. SAN می تواند از استقرارهای بسیار وسیعی که شامل هزاران سرور میزبان SAN و دستگاه های ذخیره سازی یا حتی سیستم های ذخیره سازی است پشتیبانی کند. میزبان ها و فضای ذخیره سازی جدید را می توان در صورت نیاز، برای ایجاد SAN جهت برآوردن الزامات خاص سازمان اضافه کرد.
  • در دسترس بودن بالا. این بدان معناست که استقرار کامل SAN هیچ نقطه شکست بین میزبان و یک دستگاه ذخیره سازی ندارد و ارتباطات در سراسر شبکه همیشه می تواند راهی جایگزین برای حفظ در دسترس بودن ذخیره سازی در برابر حجم کار پیدا کند.
  • ویژگی های مدیریت پیشرفته. یک SAN Storage از مجموعه ای از ویژگی های مفید ذخیره سازی در کلاس سازمانی، از جمله رمزگذاری داده ها، برداشت مجدد داده ها، تکرار ذخیره سازی و فناوری های خود ترمیم با هدف افزایش حداکثر ظرفیت ذخیره سازی، امنیت و انعطاف پذیری داده ها پشتیبانی می کند. این ویژگی ها تقریباً به طور جهانی متمرکز هستند و می توانند به راحتی در تمام منابع ذخیره سازی در SAN اعمال شوند.

san storage

موارد استفاده SAN

SAN Storageها اغلب پشتیبانی از برنامه های کاربردی مهم و حساس را به عهده دارند از جمله:

پایگاه های داده اوراکل- اینها اغلب از نظر تجاری بسیار مهم هستند و نیاز به بالاترین عملکرد و در دسترس بودن دارند.

پایگاه های داده Microsoft SQL Server – مانند پایگاه های داده اوراکل، پایگاه های داده MS SQL Server معمولاً ارزشمندترین داده های یک شرکت را ذخیره می کنند، بنابراین به بالاترین عملکرد و در دسترس بودن نیاز دارند.

پیاده سازی مجازی سازی بزرگ با استفاده از VMware ، KVM یا Microsoft Hyper-V- این محیط ها اغلب شامل هزاران ماشین مجازی می شود که طیف وسیعی از سیستم عامل ها و برنامه های کاربردی را با نیازهای عملکردی متفاوت اجرا می کنند. محیط های مجازی بسیاری از برنامه ها را متمرکز می کند، بنابراین قابلیت اطمینان زیرساخت ها اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا خرابی می تواند باعث خاموش شدن چندین برنامه شود.

زیرساخت های بزرگ دسکتاپ مجازی (VDI)- این محیطها دسکتاپ های مجازی را برای تعداد زیادی از کاربران سازمان ارائه می دهند. برخی از محیط های VDI می توانند به راحتی در ده ها هزار دسکتاپ مجازی قرار بگیرند. با متمرکز کردن دسکتاپ های مجازی، سازمان ها می توانند به راحتی حفاظت از داده ها و امنیت داده ها را مدیریت کنند.

SAP یا سایر محیط های بزرگ ERP یا CRM- معماری SAN storage برای برنامه ریزی منابع سازمانی و حجم کاری مدیریت منابع مشتری ایده آل است.

انواع پروتکل های SAN

رایج ترین پروتکل های SAN Storageها عبارتند از:

  • پروتکل کانال فیبر (FCP). پرکاربردترین پروتکل san storageها، که در 70 تا 80 درصد از کل بازار SAN مستقر است. FCP از پروتکل های انتقال Fiber Channel با دستورات SCSI تعبیه شده استفاده می کند.
  • رابط سیستم کامپیوتری کوچک اینترنت (iSCSI). بزرگترین پروتکل SAN، با حدود 10 تا 15 درصد بازار. iSCSI دستورات SCSI را درون یک قاب اترنت قرار می دهد و سپس از یک IP شبکه اترنت برای حمل و نقل استفاده می کند.
  • کانال فیبر روی اترنت (FCoE ) . کمتر از 5 درصد بازار SAN است. این شبیه iSCSI است، زیرا یک قاب FC را در یک دیتاگرام اترنت قرار می دهد. سپس مانند iSCSI ، از یک IP شبکه اترنت برای حمل و نقل استفاده می کند.
  • حافظه غیر فرار سریع بر روی کانال فیبر (FC-NVMe). NVMe یک پروتکل رابط برای دسترسی به حافظه فلش از طریق گذرگاه PCI Express (PCIe) است. برخلاف معماری های سنتی که تماما از فلش استفاده می کنند و محدود به یک صف فرمان واحد هستند، NVMe از ده ها هزار صف موازی پشتیبانی می کند، که هر کدام توانایی پشتیبانی از ده ها هزار دستور همزمان را دارند.

SAN در مقابل NAS

هم SAN Storageها و هم NAS Storageها (ذخیره سازی متصل به شبکه) روش هایی برای مدیریت ذخیره سازی به صورت مرکزی و به اشتراک گذاری آن ذخیره سازی با چندین میزبان (سرور) هستند. با این حال، NAS مبتنی بر اترنت است، در حالی که SAN می تواند از Ethernet و Fiber Channel استفاده کند. علاوه بر این، در حالی که SAN بر عملکرد بالا و تأخیر کم تمرکز می کند، NAS بر سهولت استفاده، مدیریت، مقیاس پذیری و هزینه کل کمتر مالکیت تمرکز می کند. بر خلاف SAN، کنترل کننده های ذخیره سازی NAS ، فضای ذخیره سازی را تقسیم بندی کرده و سپس صاحب سیستم فایل می شوند.

پروتکل های NAS

  • سرویس های رایج اینترنت یا مسدود کردن پیام سرور (CIFS / SMB). این پروتکلی است که معمولاً ویندوز از آن استفاده می کند.
  • سیستم فایل شبکه یا NFS- NFS ابتدا برای استفاده با سرورهای UNIX توسعه داده شد و همچنین یک پروتکل رایج لینوکس است.

 

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=59457
اشتراک گذاری:
مونا ارادتی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد SAN Storage چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.