شهریور 28, 1403
0

کابل کواکسیال (Coaxial) چیست؟

897 بازدید
کابل کواکسیال

کابل کواکسیال (Coaxial) چیست؟

کابل کواکسیال (Coaxial) چیست؟: کابل کواکسیال یکی از انواع رسانه های ارتباطی در بین اجزای شبکه است. این کابل معمولاً توسط اپراتورهای کابل، شرکت های تلفنی و ارائه دهندگان اینترنت در سراسر جهان برای انتقال داده ها ، ویدئوها و ارتباطات صوتی به مشتریان استفاده می شود. همچنین در خانه ها بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

این فناوری از اوایل قرن 20 وجود داشته است. این کابل ها به لطف دوام و سهولت نصب عمدتا برای اتصال تلوزیون به آنتن ها و شبکه هاي قدیمی و صنعتی، دوربين هاي مداربسته به خانه ها و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرند. و از آنجایی که دارای مزایای منحصر به فرد زیادی برای انتقال دقیق و مطمئن است، در شبکه نیز کاربرد زیادی دارد.

آشنایی با کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال، سيگنال هایی با فرکانس بالا را منتقل مي کنند. مغز داخلی کابل از جنس مس مي باشد و به شدت رسانا است. وظيفه این هسته مسی، ارسال سيگنال به گيرنده مي باشد. این هسته بوسيله 3 لایه خارجی کاملا عایق مي باشد تا از تداخل نویز بر روي سيگنال ها جلوگيري شود. کابل هاي کواکسيال بدليل لایه عایق درونی، نسبت به انواع دیگري از کابل هاي شبکه، ضخامت و مقاومت بالایی دارد.

کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال چگونه کار می کنند؟

کابل های کواکسیال یک انتخاب محبوب هستند زیرا طراحی محافظت شده آن ها به هادی مرکز، امکان انتقال سریع داده ها را می دهد در حالی که از آسیب و تداخل محافظت می شود. سرعت انتقال کابل کواکسیال 10 مگابیت بر ثانیه است و ظرفیت انتقال آن 80 برابر بیشتر از کابل های جفت پیچ خورده را می باشد.

کابل های کواکسیال عمدتا از این چهار لایه مختلف تشکیل شده اند:

  1. یک یا چند رشته سیم رسانای مرکزی که معمولاً یک سیم مسی است و داده ها از آن عبور می کنند
  2. اطراف سیم مسی عایق پلاستیکی دی الکتریک است
  3. یک شبکه بافته شده ساخته شده از مس که به محافظت از کابل در برابر تداخل الکترومغناطیسی (EMI) کمک می کند.
  4. لایه خارجی یک پوشش پلاستیکی است که از لایه های داخلی در برابر آسیب محافظت می کند

کابل کواکسیال با حمل داده ها در هادی مرکز کار می کند، در حالی که لایه های محافظ اطراف هر گونه از دست دادن سیگنال را متوقف می کنند (همچنین کاهش میرایی).

لایه اول ، دی الکتریک نامیده می شود، فاصله بین هادی هسته و لایه های خارجی و همچنین برخی از عایق ها را فراهم می کند.

لایه های بعدی که در مجموع به آن سپر گفته می شود، تکانه های الکتریکی و انتقال رادیو را از بین می برند. لایه های مختلف کابل کواکسیال در تصویر زیر نشان داده شده است.

کابل کواکسیال

مزایا و معایب کابل کواکسیال

از مزایای کابل کواکسیال می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ارزان
  • سیم کشی و نصب آسان است
  • گسترش آسان
  • مقاومت خوب در برابر EMI
  • ظرفیت تا 10 مگابیت بر ثانیه
  • با دوام

یکی دیگر از مزایای کابل کواکسیال این است که میدان الکترومغناطیسی حامل سیگنال فقط در فضای بین هادی های داخلی و خارجی وجود دارد. این بدان معناست که کابل کواکسیال برخلاف انواع دیگر خطوط انتقال، می تواند در کنار اشیا فلزی بدون از دست دادن برق نصب شود.

معایب کابل کواکسیال

عیب اصلی استفاده از کابل کواکسیال این است که خرابی تک کابل می تواند کل شبکه را از بین ببرد.

انواع کابل کواکسیال

کابل هاي کواکسيال انواع مختلفی دارد که از لحاظ اندازه گيري و آمپدانس متفاوت ميباشد. هر جقدر مقدار RG بيشتر باشد هسته رساناي مرکزي نازک تر است . بر این اساس دو نوع کابل کواکسیال اصلی وجود دارد – یکی با امپدانس 75 اهم (Ω) و دیگری با امپدانس 50 اهم.

کابل های 75 اهم بیشتر برای سیگنال های ویدئویی استفاده می شوند، در حالی که کابل های 50 اهم برای داده ها و ارتباطات بی سیم استفاده می شوند.

در کابل های کواکسیال ، اهم به امپدانس اشاره دارد که اندازه گیری مقاومت کابل در برابر جریان انرژی الکتریکی است.

کابل کواکسیال RF چیست؟

از کابل های کواکسیال RF برای انتقال سیگنال های فرکانس رادیویی استفاده می شود. آنها کابل ورودی استاندارد در تلویزیون ها هستند و دارای یک پین هستند که به ورودی RF دستگاه متصل می شوند.

 

کابل RG-6 چیست؟

کابل کواکسیال

کابلهای RG-6 رسانای بزرگتری دارند ، بنابراین کیفیت سیگنال بهتری را ارائه می دهند. آنها عایق دی الکتریک ضخیم تری هستند و با نوع محافظ دیگری ساخته می شوند و به آنها امکان می دهد سیگنالهای سطح گیگاهرتز را به طور موثرتری اداره کنند. از آنجا که این نوع کابل نازک است ، می توان آن را به راحتی در دیوارها یا سقف ها نصب کرد.

 

کابل RG-59 چیست؟

کابل کواکسیال

یک کابل متداول در تنظیمات داخلی ، کابل RG-59 مشابه RG-6 است ، اما دارای یک هادی مرکز حتی نازک تر است. این امر باعث می شود تا گزینه خوبی برای اجرای کوتاه مدت و انتقال با فرکانس پایین باشد.

کابل RG-11 چیست؟

کابل کواکسیال

کابل RG-11 به راحتی قابل شناسایی است زیرا ضخیم تر از انواع دیگر کابل کواکسیال است ، که می تواند کار با آن را دشوارتر کند. با این حال ، سطح میرایی کمتری نسبت به RG-6 یا RG-59 ارائه می دهد ، به این معنی که می تواند داده ها را برای مسافت های طولانی تر حمل کند.

کابل کواکسیال به لحاظ اندازه در دو دسته کلی دسته بندی می شود:

کابل کواکسیال نازک: از کابل هاي کواکسيال نازک به عنوان کابل هاي thin net یاد مي شود. این نوع کابل در شبکه هاي Base2 10 استفاده مي شود. عدد 2 در عبارت Base2 10 به طول تقریبی کابل اشاره مي کند که 211 متر مي باشد و عدد 10 به سرعت 10 مگابيت بر ثانيه اشاره دارد. اما در واقع حداکثر طول کابل 100متر است. کابل کواکسيال نازک در شبکه هاي مدارس به ویژه شبکه هاي باس(BUS)  رواج دارد.

کابل کواکسیال ضخیم: از کابل هاي کواکسيال ضخيم به عنوان Thick net یاد مي شود. لازم به ذکر است که این نوع کابل، داراي یک پوشش اضافی پلاستيکی مي باشد. این پوشش باعث مي شود تا رطوبت، به مغز درونی کابل نفوذ نکند. این نوع کابل کواکسيال در شبکه هاي BUS استفاده مي شود. یکی از ایراداتی که از این نوع کابل مي توان گرفت این است که به راحتی خم نمي شود و راه اندازي آن دشوار است. از این نوع کابل کشی به عنوان 8-RG یا یاد مي کنند.

آیا می دانید Ampedance چیست؟

آمپدانس (ampedance) یک اصطلاح است که بيانگر ميزان مقاومت کابل در برابر جریان الکتریکی مي باشد. هرچه اهم کوچکتر باشد عملکرد بهتري دارد. براي مثال یک کابل 11 اهمی عملکرد بهتري نسبت به 51 اهمی ارائه مي دهد. لازم به ذکر است که کابل هاي 51 اهم بيشتر براي سيگنال هاي ویدیویی استفاده مي شوند مانند 62-RG. در صورتی که کابل هاي 11 اهم براي انتقال داده و ارتباطات بيسيم استفاده مي شود.

انواع کانکتورهای کابل کواکسیال

دو سبک اتصال متمایز وجود دارد،- معروف به نر و ماده. اتصالات نر دارای پایه فلزی هستند که از مرکز قرار دارد و اتصالات ماده دارای یک سوراخ فرو رفته برای قرار گرفتن پایه هستند. برخی از متداول ترین انواع رابط کواکسیال عبارتند از: BNC کانکتور، TNC کانکتور، SMB کانکتور، QMC کانکتور و … .

 

کابل کواکسیال

در این بین متداول ترین نوع اتصال در کابل هاي کواکسيال، BNC (Byone Neill concelman) مي باشد. از اتصالات BNC براي اتصال به اجزاي شبکه و جلوگيري از پرش سيگنال استفاده مي کنند که بر روي دو سر کابل پيچ مي شوند. توجه کنيد که اتصالات روي کابل ضعيف ترین نقاط در هر شبکه مي باشند.

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=55329
اشتراک گذاری:
مونا ارادتی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد کابل کواکسیال (Coaxial) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.