0

آشنایی با سازمانهای استاندارد در زمینه شبکه

1867 بازدید
standard

آشنایی با سازمانهای استاندارد در زمینه شبکه

 

استاندارد قراردادی مستند است که ویژگی های تکنیکی یا معیارهای دقیق چگونگی پیاده سازی و استفاده از یک محصول یا تولید را تشریح می کند. به خاطر استفاده ی گسترده از سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف، امروزه استانداردها در شبکه دارای جایگاه ویژه ای می باشند. بدون استاندارد، طراحی و پیاده سازی شبکه کار دشواری است زیرا تضمین درست کار کردن سخت افزارها و نرم افزارهای تولید شده توسط شرکت های مختلف کاری دشوار است. برای نمونه اگر کابل شبکه ی تولید شده توسط شرکتی دارای قطر ۱ سانتیمتر و روکش دیواری تولید شده توسط شرکت دیگری دارای قطر ۰.۸ سانتیمتر باشد نمی توان کابل را در روکش دیواری قرار داد.

یکی از نکات مهم در خرید تجهیزات شبکه، دقت کردن به استانداردهای قابل پشتیبانی آن تجهیزات می باشد. به خاطر داشته باشید استاندارد، همیشه معرف حداقل توانمندی های یک دستگاه یا خدمت است. برای نمونه دو کابل شبکه ی مختلف که دارای حداقل استاندارد برای انتقال داده با سرعت مشخصی هستند را در نظر بگیرید در این حالت ممکن است یکی از آنها دارای قابلیت بیشتری نسبت به استاندارد معرفی شده باشد و سرعت خیلی بهتری از آنچه که معرفی کرده است را در اختیار قرار دهد. به خاطر رشد سریع صنعت رایانه، سازمان های مختلف اقدام به ارائه ی استاندارد می کنند، که در این میان برخی شرکت ها وظیفه ی یکسان سازی این استانداردها را برعهده دارند. برای نمونه، ANSI  و IEEE استانداردهای شبکه های بی سیم را تنظیم می کنند. در زیر برخی از مهمترین استانداردهای این صنعت معرفی شده اند.

 

ANSI :

مؤسسه ی استانداردهای ملی آمریکا  ( ANSI ( American National Standards Institute : سازمانی است با بیش از هزار نماینده از صنعت و دولت که استانداردهای صنعت الکترونیک و دیگر زمینه های علمی مانند سلامتی و امنیت، مهندسی شیمی، مهندسی هسته ای و صنعت ساختمان سازی را تعیین می کنند. ANSI سازمانی خصوصی و غیر انتفاعی است که وظیفه توسعه و هماهنگ سازی استانداردهای ملی را داراست. هرچند استاندارد های این سازمان ملی است اما با انتشار استانداردهای آن در سازمان های بین المللی ، عدم رعایت آنها به منزله عدم  رعایت استاندارد های جهانی است.

 

standard

 EIA و TIA :

اتحادیه ی صنعت الکترونیک ( EIA ( Electronic Industries Alliance : سازمانی است اقتصادی که از شرکت های تولید کننده ی قطعات الکترونیکی سراسر آمریکا تشکیل شده است. این سازمان افزون بر تنظیم استانداردهای لازم برای اعضاء خود، به ANSI در نوشتن استانداردها و وضع قوانین مطلوب در راستای رشد صنعت رایانه و الکترونیک کمک می کند. در سال ۱۹۸۸، یکی از زیر مجموعه های EIA با USTSA ادغام شد و انجمن صنعت ارتباطات ( TIA ( Telecommunications Industry Association را تشکیل دادند. TIA روی استانداردهای مرتبط با فن آوری اطلاعات، بی سیم، ماهواره، فیبر نوری و تجهیزات مخابراتی متمرکز می باشد. شاید شناخته شده ترین استاندارد اتحادیه ی TIA/EIA ، راهنمای نصب کامل شبکه در ساختمانهای تجاری با عنوان « سری TIA/EIA 568-B » است.

 

standard

 

 IEEE :

موسسه ی مهندسین الکتریسیته و الکترونیک ( IEEE ( Institute of Electrical and Electronic Engineers : که به صورت «I-triple-E» خوانده می شود، انجمنی بین المللی است که از مهندسین متخصص تشکیل شده است. هدف اصلی این سازمان، رشد آموزش و توسعه ی زمینه های علمی رایانه و مهندسی الکترونیک است. IEEE  مسئول تعریف و تدوین استانداردهای مخابراتی و ارتباطات داده ای است. بیشترین تلاش این سازمان برای تدوین استاندارد های شبکه های محلی و شهری (MAN ,LAN )  بوده است. این استانداردها با نام استانداردهای سری IEEE802.x   مشهورند. استانداردهای IEEE با استانداردهای ANSI سازگارند ، چون همان طور که گفته شد ANSI  با سازمان های جهانی استاندارد در ارتباط است.

 

standard

 

ISO :

سازمان بین المللی استانداردهای جهانی ( ISO ( International Organization for Standardization : این استاندارد در سال 1946 پایه گذاری شده و در ژنو سویس واقع شده است و دارای مجموعه ای از استانداردهای سازمانی است که بیش از ۱۵۷ کشور از آن استفاده می کنند. هدف ISO گسترش استانداردهای بین المللی فن آورانه است تا با استفاده از آنها، تبادل اطلاعات ساده تر گشته و مشکلات اقتصادی به حداقل برسد ISO .افزون بر تولید استانداردهای فن آوری اطلاعات، در زمینه های مختلفی چون بانکداری، نساجی، بسته بندی، توزیع مناسب، تولید انرژی، فرهنگ مصرف، کشتی سازی و خدمت های مالی نیز اقدام به ارائه ی استاندارد می کند. ISO تا کنون بیشتر از ۱۷۰۰۰ استاندارد در زمینه ی تولیدات و فعالیت های مرتبط با رایانه را ارائه داده است.

 

standard

 

ITU :

اتحادیه ی بین المللی ارتباطات ( ITU ( International Telecommunication Union : آژانس ویژه ای در ایالات متحده است که ارتباطات بین المللی از جمله فرکانس های رادیو و تلویزیون، مشخصات مرتبط با تلفن و ماهواره، ساختارهای شبکه و تعرفه های ارتباطات جهانی را تنظیم می کند ITU .ابتدا در سال ۱۸۶۵ در پاریس تشکیل و سپس در سال ۱۹۴۷ به ایالات متحده منتقل شد که در حال حاضر ۱۹۱ کشور عضو این سازمان می باشند و از سیاست ها و استانداردهای ارائه شده ی آن استفاده می کنند.

 

standard

 

ISOC :

انجمن اینترنت ( ISOC ( Internet Society : انجمنی متشکل از متخصصین است که در سال ۱۹۹۲ ایجاد و در راستای توسعه ی استانداردهای تکنیکی اینترنت در حال فعالیت می باشد. گروه های مختلفی مانند IAB و IETF تحت سرپرستی ISOC در راستای تولید استانداردهای تکنیکی و ارتباطی در زمینه ی اینترنت در حال فعالیت می باشند.

 

standard

 

IANA و ICANN :

هر رایانه ی عضو شبکه برای فعالیت نیاز به داشتن یک آدرس یکتا دارد. این موضوع در اینترنت، با توجه به گسترده بودن تعداد رایانه ها و تبادل اطلاعات تمام آنها در آن واحد بسیار مهم و ضروری است. به آدرس استفاده شده برای شناسایی رایانه های عضو اینترنت و هر شبکه ی مبتنی بر TCP/IP، آدرس  ( IP ( Internet Protocol گفته می شود. سازمان های سراسر جهان برای اطمینان از این که هر دستگاه متصل به اینترنت دارای یک آدرس IP واحد باشد، به اجبار به سمت مدیریت متمرکز آدرس IP رفتند.

در ابتدا یک گروه غیر انتفاعی با نام مرجع اعداد واگذاری شده اینترنتی (IANA (Internet Assigned Numbers Authority آدرس های IP را ثبت و نگهداری و چگونگی توزیع و تقسیم آنها را تعیین می کرد. IANA در آغاز سال 1997 فعالیت های خود را با سه دفتر اینترنت منطقه ای  RIR که شامل ( ARIN ،  APNIC ،  RIPE ) می شود هم راستا کرد.  RIR یک آژانس غیر انتفاعی است که آدرس های IP توزیع شده ی اختصاصی و عمومی را مدیریت می کند. پس از ۱۹۹۰، سازمان تجارت ایالات متحده تصمیم به مدیریت نام دامنه و آدرس های IP گرفت. این سازمان یک شرکت اختصاصی و غیر انتفاعی با نام شرکت اینترنتی اعداد و نام های تخصیصی (ICANN ( Internet Corporation for Assigned Names and Numbers  را تأسیس کرد. در حال حاضر ICANN مدیریت نام دامنه ها و آدرس های IP را برعهده دارد.

 

standard

هیواشبکه

ما در مجموعه هیواشبکه شامل :
شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=18248
اشتراک گذاری:
مصطفی فدایی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی با سازمانهای استاندارد در زمینه شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.