شهریور 28, 1403
0

مجازی سازی شبکه و کاربرد آن

762 بازدید
مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه و کاربرد آن

مجازی سازی یکی از مباحث پرطرفدار در حوزه فناوری اطلاعات است که در ادارات و سازمان ها برای استفاده بهینه از سخت افزار استفاده می شود. مجازی سازی انواع مختلفی دارد؛ مجازی سازی شبکه، مجازی سازی نرم افزار، مجازی سازی دسکتاپ و … . در این مقاله بطور مفصل به مجازی سازی شبکه می پردازیم.

مجازی سازی شبکه را می توان بطور خلاصه اینگونه تعریف نمود: تبدیل شبکه ای وابسته به سخت افزار، به شبکه ای مبتنی بر نرم افزار. مانند تمام انواع مجازی سازی فناوری اطلاعات، هدف اصلی مجازی سازی شبکه، معرفی لایه ای از انتزاع بین سخت افزار فیزیکی و برنامه ها و سرویس هایی است که از آن سخت افزار استفاده می کنند.

به طور خاص، مجازی سازی شبکه به توابع شبکه، منابع سخت افزاری و منابع نرم افزار اجازه می دهد که مستقل از سخت افزار (به عنوان یک شبکه مجازی)، به کار خود ادامه دهند. می توان از آن برای ادغام بسیاری از شبکه های فیزیکی، تقسیم یکی از این شبکه ها یا اتصال ماشین های مجازی (VM) به یکدیگر استفاده کرد.

با مجازی سازی شبکه، ارائه دهندگان خدمات دیجیتال می توانند منابع سرور خود را بهینه کنند، به آنها اجازه می دهند از سرورهای استاندارد برای عملکردهایی استفاده کنند که زمانی به سخت افزار اختصاصی گران قیمت نیاز داشتند، و به طور کلی سرعت، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان شبکه های خود را بهبود بخشند.

نرم افزار مجازی سازی شبکه به مدیران شبکه اجازه می دهد تا ماشین های مجازی را در دامنه های مختلف بدون پیکربندی مجدد شبکه جابجا کنند. این نرم‌افزار یک پوشش شبکه ایجاد می‌کند که می‌تواند لایه‌های شبکه مجازی مجزا را روی همان بافت فیزیکی شبکه اجرا کند.

چرا مجازی سازی شبکه؟

این رویکرد شبکه ها را از حالت ایستا، غیرقابل انعطاف و ناکارآمد به پویا، چابک و بهینه می برد. شبکه‌های مدرن باید با تقاضای برنامه‌های توزیع‌شده، میزبانی ابری و تهدیدهای فزاینده مجرمان سایبری همراه باشند و در عین حال سرعت و چابکی مورد نیاز برای زمان سریع‌تر برای بازاریابی برنامه‌های خود را ارائه دهند. با مجازی سازی شبکه، می توانید روزها یا هفته ها را صرف تهیه زیرساخت برای پشتیبانی از یک برنامه جدید فراموش کنید. برنامه‌ها را می‌توان در عرض چند دقیقه مستقر یا به‌روزرسانی کرد تا به سرعت عرضه شوند.

در حال حاضر دو نوع مجازی سازی شبکه وجود دارد:

  • مجازی سازی داخلی: مجازی سازی داخلی برای استفاده از کانتینرهای نرم افزاری برای تکرار عملکرد یک شبکه طراحی شده است.
  • مجازی سازی خارجی: مجازی سازی خارجی چندین شبکه محلی را در یک شبکه “مجازی” واحد ترکیب می کند تا کارایی شبکه را بهبود بخشد.

بسیاری از سازمان ها نیز از فناوری های ابری برای پیشبرد اهداف مجازی سازی شبکه خود استفاده می کنند. مجازی‌سازی شبکه در رایانش ابری از همان ایده اولیه پیروی می‌کند، اما در عوض برای ایجاد یک شبکه مجازی کارآمد بر منابع مبتنی بر ابر متکی است.

مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه چگونه کار می کند؟

مجازی‌سازی شبکه، خدمات شبکه را از سخت‌افزار اصلی جدا می‌کند و امکان ارائه مجازی کل شبکه را فراهم می‌کند. منابع فیزیکی شبکه، مانند سوئیچینگ، مسیریابی، فایروال، تعادل بار، شبکه های خصوصی مجازی (VPN) و غیره، ادغام شده، در نرم افزار تحویل داده می شوند و فقط به ارسال بسته پروتکل اینترنت (IP) از شبکه فیزیکی زیربنایی نیاز دارند.

مزایای مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه به سازمان ها کمک می کند تا با خودکارسازی و ساده سازی بسیاری از فرآیندهایی که برای اجرای شبکه اتاق سرور و مدیریت شبکه انجام می‌شوند، به پیشرفت های بزرگی در سرعت، چابکی و امنیت دست یابند. در اینجا برخی از مزایای کلیدی مجازی سازی شبکه آورده شده است:

  • با خودکار کردن فرآیندهای دستی، کارایی عملیاتی بیشتری را به دست آورید
  • بارهای کاری را مستقل از توپولوژی فیزیکی قرار دهید و جابجا کنید
  • بهبود امنیت شبکه در اتاق سرور
  • و …

مثال مجازی سازی شبکه

یکی از نمونه های مجازی سازی شبکه، LAN مجازی (VLAN) است. VLAN زیربخشی از یک شبکه محلی (LAN) است که با نرم افزاری ایجاد شده است که دستگاه های شبکه را بدون توجه به موقعیت فیزیکی در یک گروه ترکیب می کند. VLAN ها می توانند سرعت و عملکرد شبکه های شلوغ را بهبود بخشند و تغییرات یا اضافات را در شبکه ساده کنند.

VMware NSX Data Center – بستر مجازی سازی شبکه

VMware NSX Data Center یک پلت فرم مجازی سازی شبکه است که اجزای شبکه و امنیتی مانند فایروال، سوئیچینگ و مسیریابی را که در نرم افزار تعریف و مصرف می شوند، ارائه می دهد. NSX یک رویکرد معماری مبتنی بر مجازی سازی شبکه بزرگ را اتخاذ می‌کند که اتصال و امنیت پایدار و فراگیر را برای برنامه ها و داده ها در هر کجا که ساکن هستند، مستقل از زیرساخت فیزیکی زیربنایی، ارائه می‌کند.

 

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

 

 

VLAN       VLAN       VLAN

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=73201
اشتراک گذاری:
مونا ارادتی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مجازی سازی شبکه و کاربرد آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.