شهریور 28, 1403
0

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

4633 بازدید

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

مجازی سازی دسکتاپ روشی برای شبیه سازی یک سیستم کاری کاربر است تا بتواند از طریق یک دستگاه متصل از راه دور به آن دسترسی داشته باشد. با ایجاد یک دسکتاپ انتزاعی برای کاربر، سازمان‌ها می‌توانند به کاربران اجازه دهند تقریباً از هر نقطه با اتصال شبکه، با استفاده از هر لپ‌تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند برای دسترسی به منابع سازمانی بدون توجه به دستگاه یا سیستم عاملی که توسط کاربر راه دور استفاده می‌شود، کار کنند.

مجازی سازی دسکتاپ از راه دور نیز جزء کلیدی فضاهای کاری دیجیتال است. بارهای کاری دسکتاپ مجازی روی سرورهای دسکتاپ مجازی سازی شده، اجرا می شوند که معمولاً روی ماشین های مجازی (VM) در مراکز داده داخلی یا در فضای ابری عمومی اداره می شوند.

از آنجایی که دستگاه های کاربر اساساً نمایشگر، صفحه کلید و ماوس هستند، دستگاه گم شده یا دزدیده شده خطر کمتری را برای سازمان ایجاد می کند. همه داده ها و برنامه های کاربر در سرور دسکتاپ مجازی سازی شده وجود دارد، نه در دستگاه های کاربر.

مزایای مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

استفاده از منابع:

از آنجایی که منابع IT برای مجازی سازی دسکتاپ در یک مرکز داده متمرکز شده اند، منابع برای کارایی جمع می شوند. نیاز به انجام به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل و برنامه‌ها به دستگاه‌های کاربر نهایی حذف شده است و تقریباً از هر دسکتاپ، لپ‌تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند می‌توان برای دسترسی به برنامه‌های دسکتاپ مجازی استفاده کرد. بنابراین، سازمان‌های فناوری اطلاعات می‌توانند دستگاه‌های کلاینت با توان کمتر و نیز هزینه ارزان تر را مستقر کنند، زیرا آنها اساساً فقط برای ورودی و خروجی استفاده می‌شوند.

مجازی سازی دسکتاپ

فعال سازی نیروی کار از راه دور:

از آنجایی که هر دسکتاپ مجازی در سرورهای مرکزی قرار دارد، دسکتاپ های کاربر جدید را می توان در عرض چند دقیقه تهیه کرد و فوراً برای دسترسی کاربران جدید در دسترس قرار داد. علاوه بر این، منابع پشتیبانی فناوری اطلاعات می توانند بر روی مسائل مربوط به سرورهای مجازی سازی تمرکز کنند، بدون توجه به دستگاه کاربر نهایی واقعی که برای دسترسی به دسکتاپ مجازی استفاده می شود.

در نهایت، از آنجایی که همه برنامه‌ها از طریق شبکه به کاربر ارائه می‌شوند، کاربران این امکان را دارند که به برنامه‌های تجاری خود تقریباً در هر جایی که اتصال اینترنتی وجود دارد دسترسی داشته باشند. اگر کاربر سازمان را ترک کند، منابعی که برای دسکتاپ مجازی او استفاده شده است می‌تواند به زیرساخت‌های متمرکز برگردانده شود.

امنیت:

متخصصان فناوری اطلاعات امنیت را به عنوان بزرگترین چالش خود، سال به سال ارزیابی می کنند. با حذف نگرانی‌های سیستم‌عامل و برنامه‌ها از دستگاه‌های کاربر، مجازی‌سازی دسک‌تاپ کنترل امنیتی متمرکز را امکان‌پذیر می‌سازد. زیرا با نیازهای امنیتی سخت‌افزاری محدود به سرورهای مجازی‌سازی، و تأکید بر مدیریت هویت و دسترسی با مجوزهای مبتنی بر نقش که کاربران را فقط به برنامه‌ها و داده‌هایی که دارند محدود می‌کند، مجاز به دسترسی می نماید. علاوه بر این، اگر یک کارمند سازمان را ترک کند، نیازی به حذف برنامه‌ها و داده‌ها از دستگاه‌های کاربر نیست. هر گونه داده در دستگاه کاربر از نظر طراحی زودگذر است و در پایان جلسه دسکتاپ مجازی، باقی نمی ماند.

مجازی سازی دسکتاپ چگونه کار می کند؟

مجازی‌سازی دسک‌تاپ از راه دور معمولاً بر اساس مدل کلاینت/سرور است، جایی که سیستم عامل و برنامه‌های منتخب سازمان بر روی سروری که در فضای ابری یا در اتاق سرور (یا دیتاسنتر) قرار دارد اجرا می‌شود. در این مدل تمام تعاملات با کاربران در دستگاه محلی به انتخاب کاربر رخ می‌دهد.

انواع مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

سه نوع رایج مجازی سازی دسکتاپ عبارتند از: زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI)، خدمات دسکتاپ از راه دور (RDS) و Desktop-as-a-Service (DaaS).

مجازی سازی دسکتاپ

VDI

VDI مدل محاسبات دسکتاپ را به عنوان جلسات دسکتاپ مجازی که روی ماشین های مجازی در مرکز داده داخلی یا در فضای ابری اجرا می شوند، شبیه سازی می کند. سازمان‌هایی که این مدل را اتخاذ می‌کنند، سرور مجازی‌سازی دسک‌تاپ را مانند هر سرور کاربردی دیگری در محل مدیریت می‌کنند. از آنجایی که تمام محاسبات هر یک از کاربران نهایی به مرکز داده منتقل می‌شود، استقرار اولیه سرورها برای اجرای جلسات VDI می‌تواند سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی باشد، که با حذف نیاز به به‌روزرسانی مداوم دستگاه‌های کاربر نهایی کاهش می‌یابد.

RDS

RDS اغلب در جاهایی استفاده می‌شود که تعداد محدودی از برنامه‌ها نیاز به مجازی‌سازی دارند، نه یک دسکتاپ کامل ویندوز، مک یا لینوکس. در این مدل برنامه ها به دستگاه محلی که سیستم عامل خود را اجرا می کند، پخش می شود. از آنجا که تنها برنامه‌ها مجازی‌سازی شده‌اند، سیستم‌های RDS می‌توانند تراکم بالاتری از کاربران را در هر VM ارائه دهند.

DaaS

DaaS بار ارائه مجازی سازی دسکتاپ را به ارائه دهندگان خدمات منتقل می کند، که تا حد زیادی بار IT را در ارائه دسکتاپ های مجازی کاهش می دهد. سازمان‌هایی که تمایل دارند هزینه‌های فناوری اطلاعات را از هزینه سرمایه به هزینه‌های عملیاتی منتقل کنند، از هزینه‌های قابل پیش‌بینی ماهانه‌ای که ارائه‌دهندگان DaaS مدل کسب‌وکار خود را بر اساس آن استوار می‌کنند، قدردانی خواهند کرد.

جمع بندی

بطور خلاصه می توان مجازی سازی دسکتاپ را اینگونه توصیف کرد: مجازی سازی دسکتاپ سیستم فیزیکی شما را  به یک سیستم مجازی تبدیل میکند که در بستر داخلی شبکه موجود پیاده سازی شده و تمام اطلاعات و داده های شما بر روی سرور قرار می گیرد. این امر مزایای زیادی را خصوصا برای سازمان ها به دنبال دارد از جمله ایجاد امنیت بیشتر، استفاده بهینه تر از منابع و … . هر سازمانی با توجه به نیازهای خود برای استفاده از این مجازی سازی یکی از انواع آن را بر می گزیند.

 

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

فایروال سخت افزاری       فایروال سخت افزاری       فایروال سخت افزاری

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=73386
اشتراک گذاری:
مونا ارادتی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.