نصب و راه اندازی کریو کنترلر
نصب و راه اندازی کریو کنترلر: کریو کنترلر یک سیستم عامل بر پایه لینوکس است. که بدون نیاز به وجود سیستم عاملی بر روی سیستم موردنظر نصب می شود. برای نصب و راه اندازی کریو کنترلر میتوانید آن را روی یک سیستم واقعی نصب کنید و از آن استفاده کنید. روش دیگر این است که از یک ماشین مجازی استفاده کنید. ابتدا ماشین مجازی را راه اندازی کرده و سپس کریو کنترلر را روی آن نصب کنید. در این آموزش مراحل نحوه نصب و راه اندازی کریو کنترلر را بررسی می کنیم.
شروع
برای شروع کار شما باید آخرین ورژن Kerio Controller را دانلود کنید.
پس از دانلود می توانید آن را روی یک DVD رایت کرده و مانند سیستم عامل های دیگر نصب کنید. روش دیگر این است که آن را بر روی یکی از نرم افزارهای مجازی سازی مانند VMware Workstation و یا Virtual Box نصب و راه اندازی کنید. در این آموزش نصب بر روی VirtualBox را ادامه می دهیم. اگر تا به حال با نرم افزارهای مجازی سازی کار نکرده اید، پیشنهاد میشود که قبل از هر کاری آموزش نصب Virtual Machine در مجازی ساز VirtualBox را مطالعه کنید.
مراحل راه اندازی ماشین مجازی برای نصب و راه اندازی کریو کنترلر
مرحله 1
ویژوال باکس را اجرا کرده و روی New کلیک کنید. در فیلد Name، یک نام مانند Kerio-controller وارد کنید. دو فیلد دیگر یعنی Type را روی Other و Version را روی 64bit قراردهید و روی Next کلیک کنید.
مرحله 2
در صفحه بعدی باید مقدار رم اختصاصی را مشخص کنید که 512Mb کافیست. و Next را بزنید.
مرحله 3
در این صفحه باید نوع دیسک سخت را انتخاب کنید. برای ایجاد یک هارد دیسک گزینه Create a virtual hard disk naw را انتخاب کنبد. در صفحه بعدی گزینه VDI را انتخاب کنید که VirtualBox دو نوع دیسک سخت Dynamic و Fixes ایجاد میکند. فضای Dynamically allocate فقط مقدار استفاده شده از دیسک اصلی را اشغال میکند. برای مثال اگر 50 گیگابایت فضا به دیسک مجازی اختصاص دهید و 20 گیگابایت از آن را استفاده کنید، درنتیجه همان 20 گیگابایت از فضای دیسک اصلی اشغال خواهد شد.
برای ایجاد Fixed Size، باید بیشینه فضای مورد نیاز را به آن اختصاص دهید. درست است که از همان ابتدا فضای بیشتری را اشغال میکند اما در ادامه سرعت کار ماشین مجازی در مقایسه با دیسک Dynamic بیشتر خواهد بود. با توجه به این خصوصیت، یکی را انتخابمی کنیم که ما بطور پیش فرض Dynamic را انتخاب می کنیم و Next می کنیم.
مرحله 4
در این مرحله باید مقدار فضای هارددیسک خود را مشخص کنید. حداقل مقدار پیشنهادی برای کریو 8 گیگابایت است که شما میتوانید آن را بیشتر کنید. ما با 20 گیگابایت ادامه می دهیم.
روی Create کلیک کنید تا ماشین مجازی شما ایجاد شود. حالا باید ماشین ساخته شده را روشن کنید تا کار نصب کریو را انجام دهیم. روی Start کلیک کنید تا ماشین روشن شود.
مراحل نصب کریو در ماشین مجازی
در صفحه باز شده باید مسیر فایل ایزوی کریو که دانلود کرده بودیم را انتخاب کنیم. سپس Next را کلیک میکنیم و وارد صفحه نصب کریو می شویم.
در این صفحه باید زبان موردنظر را انتخاب کنید. با استفاده از کلیدهای جهتی بالا و پایین، زبان را انتخاب کرده و کلید Enter را بزنید.
در قسمت بعدی توضیحاتی در مورد نرم افزار و لایسنس آن میدهد که پس از خواندن آن!!، برای تایید کلید F8 را باید بزنید.
در قسمت بعدی برای نصب و فرمت کردن هارددیسک اجازه می گیرد و از شما می خواهد عدد نمایش داده شده یعنی 135 را در فیلد مشکی رنگ وارد کنید. سپس Enter بزنید.
صبر کنید تا نصب کریو به اتمام برسد.
نصب تمام شده است. برای تایید نهایی باید Enter را بزنید تا سیستم Restart شود.
همانطور که مشاهده می کنید نصب با موفقیت به اتمام رسیده و یک آدرس تحت وب نمایش داده شده است. در واقع این آدرس همان آدرس صفحه مدیریت کریو کنترلر است.
تنظیمات سرور کریو کنترلر
برای تنظیمات سرور کریو کنترلر، در صفحه بالا کلید Enter را بزنید تا وارد صفحه زیر شوید. در این صفحه می توانید تنظیمات IP را انجام دهید که برای اینکار باید گزینه اول یعنی Network Configuration را انتخاب کرده و Enter را بزنید.
در این صفحه و در قسمت Ethernet یا wan (نام کارت شبکه سیستم) مشخص شده است که IP Address بر روی DHCP قرار دارد و IP خود را از سرویس DHCP گرفته است. برای اختصاص دادن IP به صورت دستی کلید Enter را زده و در این صفحه گزینه دوم (Assign static IP address) را با کلید Space انتخاب می کنیم. سپس با کلیدهای جهتی به قسمت IP Address وارد شده و اطلاعات موردنظر را وارد می کنیم و در نهایت برای تایید باید کلید F8 را فشار دهید.
حالا اگر IP کارت شبکه سیستم اصلی شما هم در همان رنج کارت شبکه کریو باشد، با Ping گرفتن سرور کریو مشاهده خواهید کرد که ارتباط بین ویندوز و سرور کریو به خوبی برقرار است.
تنظیمات ورود به کنسول تحت وب کریو کنترلر
حالا برای اینکه وارد کنسول تحت وب کریو شوید آدرس “https://192.168.43.254:4081/admin” که همان آدرس تحت وب کریو است را در یکی از مرورگرهای خود وارد کنید. بعد از اجرا با خطای Certificate مواجه خواهید شد که باید روی گزینه Advanced و سپس Proceed (غیرایمن) کلیک کنید.
بعد از اجرا اولین صفحه ای که مشاهده می کنید صفحه Help کریو است که اگر کریو شما کرک شده باشد، بهتر است تیک گزینه Allow kerio…. را بردارید و سپس Next را بزنید.
در این صفحه باید یک رمز عبور خوب برای صفحه مدیریتی خود وارد کنید. برای اینکه پیام های کریو را در ایمیل خود داشته باشید، تیک گزینه Do you… را زده و ایمیل خود را وارد کنید. و در آخر تیک گزینه Allow Remote… را بردارید تا کریوی شما به سایت کریو متصل نشود.(به دلیل کرک بودن) و در نهایت روی Finish کلیک کنید.
حالا صفحه ورود برای شما نمایش داده می شود که برای ورود باید نام کاربردی را Admin و رمزی که در مرحله قبل ساخته اید را وارد کنید و روی Login کلیک کنید.
پس از ورود اولین صفحه ای که مشاهده می کنید، شبیه به این صفحه است که نشانه آماده بودن کریو برای شروع کار است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.