نحوه نصب additional در ویندوز سرور
اقدامات قبل نصب و راه اندازی additional
قبل از هرکاری ابتدا اتصالات بین دو سرور از نظر رنج ip و تنظیمات فایروال و computer name بررسی شود که دو سرور در شبکه باهم ارتباط داشته باشند.
اگر شما مدیر یک شبکه کوچک یا بزرگ باشید و بعد از تلاش های بسیار یک دومین کنترولر به همراه چندین کاربر و گروه و … ایجاد کرده باشید نمی خواهید که با یک مشکل در سرور اصلی تمامی اطلاعات شما از بین برود برای حفظ این اطلاعات می توانید یک سرور جدید آماده کنید و اطلاعات مربوط به دومین کنترولر خود را به صورت کامل در طول بازه زمانی مشخص به سرور دیگر انتقال دهیم.
کاربرد و کارایی این روش
بیشترین کاربرد سرویس additional زمانی است که تمام اطلاعات از سرور اصلی به سرور دوم انتقال داده می شود و اگر سرور اصلی از کار افتاد شبکه قطع نمی شود و تمامی کاربران به سرور دوم که additional می باشد وصل می شوند.
نیاز به یک سرور اصلی داریم که اطلاعات مربوط به کاربران ، گروه ها و… روی آن قرار دارد که در این بخش دومین hiva.local مربوط به سرور اصلی است و یک سرور دیگر در کنار این سرور قرار می دهیم و رنج ip آن را در رنج ip سرور اصلی قرار داده و آدرس dns باید آدرس سرور اصلی باشد.
مشخصات سرور اصلی به صورت پیش فرض :
Domain : hiva.local
ip address: 10.0.0.40 Dns:10.0.0.40 ,10.0.0.35 cn=win-2016
مشخصات سرور دوم به عنوان backup server :
Ip address:10.0.0.35 Dns:10.0.0.40 cn=win-server222
شروع کار
در تصویر 1 وارد سرور دوم که از قبل نصب کردید شوید و server manager را اجرا کنید بعد از اجرا بر روی add roles and features کلیک کنید. در صفحه باز شده برروی next کلیک کنید تا به server roles برسید و در این قسمت گزینه active directory domain services را انتخاب کنید و برروی next کلیک کنید و سرویس را نصب کنید بعد از نصب به مانند شکل روبرو برروی promote this server to a domain controller کلیک کنید.
در تصویر 2 گزینه add a domain controller to an existing domain را انتخاب و در قسمت domain نام دومین اصلی خود را وارد کنید و در بخش ….. supply the credentials یوزر نیم و پسورد دومین سرور اصلی خودرا وارد کنید و برروی next کلیک کنید.
در تصویر 3 یک رمز عبور برای restore mode وارد کنید و برروی next کلیک کنید.
در تصویر 4 برروی next کلیک کنید.
در تصویر 5 در بخش replicate from از منوی کشویی سرور مورد نظر خود که دومین hiva.local روی آن فعال است را انتخاب کنید. برروی next کلیک کنید.
در تصویر 6 برروی next کلیک کنید.
در تصویر 7 برروی next کلیک کنید.
در تصویر 8 برروی install کلیک کرده تا دومین مورد نظر فعال شود.
زمانی که تنظیمات مورد نظر انجام شد تمام اطلاعات از دومین اصلی یعنی hiva.local به سرور دوم انتقال داده می شود اگر کاربری هم ایجاد کنید بلافاصله این کاربر در سرور دوم که ایجاد شده انتقال می یابد.
کار انتقال اطلاعات بین دو سرور توسط سرویس active directory sites and services صورت می گیرد که برای اجرای آن وارد سرور اصلی که دومین آن hiva.local است می شویم و در search همانند شکل روبرو سرویس active directory sites and services را اجرا کنید.(از طریق منوی tools در server manager هم می توان وارد این بخش شد)
در تصویر 9 مشاهده می کنید که سرویس مورد نظر اجرا شده است اگر از سمت چپ وارد serverشوید مشاهده خواهید کرد که دو سرور با نام های مورد نظر ایجاد شده است که نحوه ار تباط بین دو سرور به این صورت انجام می شود.
در تصویر 10 اگر برروی ntds setting در سرور اول کلیک کنید و در صفحه ای که باز می شود برروی automatically generated کلیک راست کنید و گزینه properties را انتخاب کنید.
در تصویر بالا اگر به بخش replicate from توجه کنید نام سرور دوم را نشان می دهد و در بخش site لینک ارتباطی به شکل پیش فرض وارد شده است برای اینکه مشخص کنید که چه زمانی اطلاعات active directory بین دو سرور انتقال داده شود برروی change schedule کلیک کنید.
در تصویر 11 با بررسی شرایط سازمان مربوطه خود می توانید ساعت و روزهای مورد نظر را برای انتقال اطلاعات بین دو سرور را انتخاب کنید.
بعد از انجام موارد بالا از سمت چپ برروی subnet کلیک راست کرده و گزینه new subnet را انتخاب کنید. این بخش برای تعریف subnet در شبکه مورد نظر می باشد.
در تصویر بالا در قسمت prefix آدرس net شبکه خود را وارد کنید یعنی اگر آدرس به صورت 10.0.0.40 باشد و subnet به شکل 255.0.0.0 باشد عدد 255 بدین صورت است که اولین بخش ip ثابت می باشد. در واقع آدرس به صورت 10.0.0.0/8 است بعد از وارد کردن اطلاعات site name را انتخاب کرده و برروی ok کلیک کنید.
همان گونه که مشاهده می کنید subnet مورد نظر ایجاد شده است با ایجاد این سابنت در یکی از سرورها در سرور دیگر این subnet ساخته می شود.
میشه نحوه انجامش را از پاورشل را هم توضیح بدید، مثلا اگه بخواهیم با پاورشل به سرور پشتیبان وصل شیم باید چطوری این مراحل را انجام بدیم ؟
همینطور اگه مثلا ای پی سرور اصلی من 172.16.0.10 باشه . آی پی سرور پشتیبان، 172.16.0.11 باشه ساب نت را چی تعریف کنم، این قسمت هم اگه میشه بیشتر توضیح بدید ممنون میشم.
11
سلام حتما
به زودی زود
11