اردیبهشت 24, 1403
0

آشنایی با DAS Storage

819 بازدید
DAS Storage

آشنایی با DAS Storage

با توجه به افزایش لحظه به لحظه اطلاعات و داده های تولید شده در سراسر دنیا، ذخیره سازی این داده ها و محافظت از آن ها بیش از گذشته مورد توجه است. امروزه دستگاه های ذخیره سازی به روش های قدیمی، نمی توانند پاسخگوی ذخیره این حجم از اطلاعات باشند. بنابراین شبکه های ذخیره سازی شامل DAS، NAS و SAN روی کار آمدند. البته ناگفته نماند که DAS شبکه ذخیره سازی نیست و مستقیما به سیستم میزبان ممتصل می شود. در ادامه بطور کامل DAS Storage را معرفی می کنیم.

DAS چیست؟

DAS مخفف Direct Attached Storage است و یک سیستم ذخیره سازی است که سرورها مستقیماً به دستگاه ذخیره سازی متصل می شوند. DAS از شبکه عبور نمی کند و ممکن است به صورت داخلی یا خارجی به یک سرور متصل شود. یک سیستم DAS معمولی از یک دستگاه ذخیره‌سازی داده (به عنوان مثال محفظه‌هایی که تعدادی هارددیسک را در خود جای می‌دهند) ساخته شده است که مستقیماً از طریق یک رابط، که در گذشته SCSI بود، اما امروزه اغلب eSATA، کانال SAS یا فیبر است، به سرور متصل می شود. سایر سیستم ها و دستگاه های موجود در شبکه، برای استفاده از داده های ذخیره شده در DAS باید با سرور ارتباط داشته باشند.

مهمترین تمایز بین DAS و NAS این است که بین رایانه و DAS هیچ دستگاه شبکه ای (مانند هاب، سوئیچ یا روتر) وجود ندارد. برخی از نمونه‌های DAS عبارتند از SSDها، هارد دیسک خارجی با اتصال مستقیم، هارد دیسک داخلی سرور و غیره.

بسته به بحرانی بودن داده ها، درایوهای دیسک ممکن است با سطوح مختلفی از (RAID) محافظت شوند. سیستم های DAS مدرن شامل کنترل کننده های آرایه دیسک با عملکردهای پیشرفته هستند.

DAS Storage چگونه کار می کند؟

DAS توسط کامپیوتری که به آن متصل است مدیریت و کنترل می شود. رایانه های موجود در شبکه باید با رایانه ای که DAS به آن متصل است ارتباط برقرار کنند، نه اینکه مستقیماً به داده ها دسترسی داشته باشند.

DAS Storage

 

چرا از DAS برای ذخیره سازی استفاده کنیم؟

عملکرد بالا: DAS دسترسی سریع به داده ها را ارائه می دهد زیرا به رایانه ای که داده ها را درخواست و مصرف می کند متصل است. از آنجایی که به شبکه متصل نیست، دسترسی خواندن/نوشتن داده ها سریع است و درخواست ها تحت تأثیر ازدحام شبکه یا مشکلات اتصال قرار نمی گیرند.

راه اندازی آسان: راه اندازی، پیکربندی و دسترسی به DAS ساده است. از آنجایی که کامپیوترها و سرورها معمولاً با حافظه داخلی متصل شده مستقیم خریداری می‌شوند، برای استفاده فوری و بدون پیکربندی در دسترس است. اتصال دستگاه‌های خارجی DAS معمولاً به صورت Plug & Play هستند و از طریق درگاه USB متصل می شوند و به محض اتصال به برق می توان از آن ها استفاده کرد.

کم هزینه: DAS در مقایسه با NAS و SAN بسیار مقرون به صرفه است که برای اجرا و مدیریت سیستم ذخیره سازی به سخت افزار و نرم افزار نیاز دارند. در صورت نیاز فقط باید درایوهای دیسک و محفظه های درایو را خریداری کنید.

بطور کلی برخی از مهمترین مزایای استفاده از DAS را می توان اینگونه نام برد:

  • در دسترس بودن بالا
  • از بین بردن پیچیدگی های راه اندازی شبکه
  • افزایش ظرفیت ذخیره سازی
  • امنیت داده ها و تحمل خطا

معایب DAS

DAS Storage همانطور که مزایای خوبی دارد، معایبی نیز دارد از جمله:

  • DAS Storage کم هزینه است اما استوریج در یک شبکه، باعث افزایش هزینه می شود.
  • از آنجایی که DAS به وسیله کابل به یک سیستم شبکه وصل می شود، دسترس پذیری آن حدود است.
  • چون اطلاعات در شبکه share می سود، کارایی آن بستگی به ترافیک شبکه نیز دارد.

 

هیواشبکه

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=73153
اشتراک گذاری:
مونا ارادتی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی با DAS Storage

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.