اردیبهشت 25, 1403
0

معرفی محاسبات ابری

1218 بازدید

معرفی محاسبات ابری

محاسبات ابری (Cloud Computing) یک روش جدید برای ارائه منابع محاسباتی و  مهمترین تکنیک قرن بیست و یکم است. این تکنیک جدید تأثیر عظیمی بر جامعه به ویژه دنیای تجارت دارد. خدمات رایانش ابری، مشتری را از هر نگرانی در مورد مشکلات پردازش داده ها آزاد می کند، تا بتواند در مشاغل اصلی خود متمرکز شود.

محیط محاسبات ابری، انعطاف پذیری و در دسترس بودن منابع محاسباتی را با هزینه کمتری فراهم می کند. در واقع این یک روش محاسبات مبتنی بر اینترنت است که به تازگی ایجاد شده و به گزینه ای رایج برای اجاره خدمات زیرساخت های محاسبات و ذخیره سازی تبدیل شده است.

محاسبات ابری

تعریف کلی پذیرفته شده از Cloud Computing از سوی موسسه ملی استاندارد و فناوری -(National Institute of Standards and Technology (NIST ارائه می شود:

محاسبات ابری الگویی جهت امکان دسترسی شبکه ای راحت مورد تقاضا به یک منبع مشترک از منابع محاسباتی قابل تنظیم ( شبکه ها، سرورها، ذخیره سازی، برنامه ها و خدمات) است که با حداقل تلاش مدیریتی یا ارایه دهنده خدمات می تواند به سرعت تهیه و منتشر شود.

این تعریف شامل معماری ابری، راهبردهای امنیتی و استقرار  است. به معنای ساده کاربران نهایی از طریق دسترسی شبکه قادر به استفاده از بخش هایی از منابع عمده مورد نیاز خود هستند و این منابع به سرعت و به راحتی قابل دستیابی هستند.

ویژگی های کلیدی و اساسی محاسبات ابری طبق تعریف NIST

سرویس خودپرداز بر اساس تقاضا (On-demand self service)

خدمات ابری از قبیل برنامه های وب، زمان سرور، قدرت پردازش ، امکان ذخیره سازی و شبکه می توانند به صورت خودکار در صورت تقاضای کاربر بدون نیاز به تعامل انسان فراهم شوند.

دسترسی به شبکه وسیع و گسترده (Broad Network Access)

کاربران می توانند به منابع ابری از طریق اینترنت در هر زمان و مکان از طریق انواع مختلف پلتفرم (تلفن های همراه ، لپ تاپ و PDA) دسترسی داشته باشند. در واقع رایانش ابری خدمات مختلفی را روی شبکه با فضاهای داده گسترده تر، خدمات چندگانه، بسیاری از نرم افزارهای جدید و پردازش های پیشرفته فراهم می کند.

جمع آوری منابع مستقل از مکان (Location independent resource pooling)

محاسبات ابری کاربران را قادر می سازد تا با استفاده از مرورگر وب بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی سرورها یا نوع دستگاه به سیستم ها دسترسی پیدا کنند. در واقع مکان مستقل  به این معنا است که مشتری به طور کلی دانش در مورد محل منابع ندارد.

مقیاس پذیری سریع (Rapid Scalability)

این ویژگی بسیار مهم محاسبات ابری است؛ هر گونه تغییر و پیشرفت در خدمات بسیار آسان و سریع بوده و این سرویس را بسیار مقیاس پذیر و انعطاف پذیر می کند. کاربران می توانند به راحتی پهنای باند، سرعت پردازش و ذخیره یا تعداد داده مورد نیاز خود را در مدت زمان بسیار کوتاه  اضافه کنند. کاربران این منابع را طوری که گویی نامحدود هستند و می توانند در هر زمان و مقدار  قابل دسترسی باشند، مشاهده می کنند.

صورتحساب مبتنی بر مصرف و خدمات اندازه گیری (Consumption based billing and Measured services)

محاسبات ابری استفاده محور است. یعنی مصرف کنندگان تنها به هنگام استفاده از زیرساخت ها،  هزینه پرداخت می کنند.

رایانش ابری با تعداد مشخصی از مجوز کاربر برای استفاده از هر نوع نرم افزار و فضای داده ای مشخص اختصاص یافته و پهنای باند شبکه متناسب با تقاضای کاربران هزینه ای را در نظر می گیرد. این ویژگی باعث می شود این سرویس بسیار خوب تعریف شده و هزینه قابل پیش بینی داشته باشد.

اگرچه اصطلاح Cloud Computing بطور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد، اما لازم به ذکر است که همه مدل های سرویس ابری یکسان نیستند. 

از این رو بسیار مهم است که سازمان ها  برای دسترسی به امنیت در همه مدل ها از یک شرایط یکسان استفاده نکنند .

مدل های سرویس ابری را می توانبه سه مدل زیر تقسیم کرد.

  •  نرم افزار به عنوان بک سرویس (SaaS)
  • بسترهای نرم افزاری به عنوان یک سرویس (PaaS)
  • زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)

محاسبات ابری

هنگامی که یک سازمان در حال بررسی امنیت ابر است، باید تعریف دقیقی از مدل های رایانش ابری بداند.

معرفی مدل های سرویس ابری

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hivanetwork.ir/?p=29267
اشتراک گذاری:
آیلا افشاری
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد معرفی محاسبات ابری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.